Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa
Књига у корпи = 0
Radovan Damjanović, 6 knjiga, komplet

Радован Дамјановић

Радован Дамјановић, 6 књига, комплет

 

Комплети књига Kompleti knjiga

Број страна: 1078

Повез: Мек

Издавач: Радован Дамјановић

Година издања: 2022.

 

 

Попуст 24.00%

6530 дин.

8580 дин.$

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Уштедите 2050 динара куповином комплета!

Комплет садржи следеће књиге:

1. Српско српски речник, прва свеска

2. Српско српски речник, друга свеска

3. Српско српски речник, трећа свеска

4. Жрнов, српски Авалон

5. Римљани Словенствујући

6. Кула краља Милутина

Српско српски речник, прва свеска

Више пута су ме питали, како то да су сви европски народи настали од Срба – и Грци и Латини и Немци. Одговарао сам увек исто, подсећајући све њих, да се пред нашим очима, и за наших живота, догађа нешто, савременицима сасвим објашњиво и логично, а за пар стотина година постаће тајанствено и недокучиво – Радован Дамјановић.

Српско српски речник, друга свеска

На трагу психоисторије. Ново читање наше историје – Етимологија. Део примера Мавра Орбина указује да је вандалски језик српски језик. Вандали долазе у Шпанију и потом у Африку са севера, са Северног и Балтичког мора, па је назални одјек нормалан. Осим имена Шпанске покрајине (В)андалузије Шпанцима је остала, међу многими речима, да не кажем наша, можда највише употребљавана реч – вамос, вамо, ајмо – Радован Дамјановић.

Српско српски речник, трећа свеска

Да ли је такозвана еволуција, измишљен процес, да ли су напредак и развој само привид у протоку времена или је све само једна добро подржана лаж? (в. Полусрби). Изгледа да се језик не развија, него напротив, закржљава. Ово је одавно примећено а многи митови говоре да је давно било боље. Време полубогова смењено је временом богова а затим време хероја. Потом је стигло раздобље људи, у коме се ми налазимо.

Жрнов, српски Авалон

Камени споменик палим јунацима на Авали, по мишљену краља и негових сарадника, изгледао је недовољно добар и недостојан жртви и величини државе. Краља и њему блиске људе обузела је мисао о изградњи великог споменика. Краљ доноси одлуку да се прихвати нацрт масона Ивана Мештровића и да се изгради маузолеј на врху Авале без обзира што се на врху Авале налази средњевековна тврђава-град Жрнов.

Римљани Словенствујући – превео и прилагодио професор Радован Дамјановић.

Књига Павла Соларића „Римљани Словенствујући” доказује да размишљање о првенству и старини српског језика постоји међу Србима врло дуго и сеже у далеку прошлост. Са најширим образовањем свога доба, Павле Соларић, лингвиста и познавалац историје, овом књигом то јест Речником, показује да римски језик (латински) настаје из српског старог језика. Оно што је Соларић написао пре два века и данас стоји чврсто.

Кула краља Милутина

У својој најновијој књизи Радован Дамјановић пише како је одбрањена српска светиња, манастир Хиландар. Манастир су 1307. године напали Каталонски гусари. Одбрана је трајала три године и три месеца а одбраном је командовао је архиепископ српски Данило Други, тада игуман. Архиепископ српски Данило Други је у историји остао познат, не као ратник, већ као дипломата, државник, писац, просветитељ и задужбинар. У књизи се налазе и цртежи академског сликара Саше Јовановића.

Комплет књига шаљемо у картонској заштитној кутији.

Кутија за комплет Радована Дамјановића

 

 

Sve veze, meniVaša korpa
 

© 2022. Радован Дамјановић, књиге. Сва права задржана.